Ribeye Rodney wint no limit hamburger-challenge

Nieuwkoop | Als ware sporthelden werden de deelnemers aan de Waterlanders hamburger-challenge een voor een aangekondigd en onder luid applaus van het publiek naar het podium begeleid. Vijf deelnemers gingen zaterdagavond 12 januari de uitdaging van het eerste herenteam van de Nieuwkoopse volleybalvereniging aan; in een half uur tijd zoveel mogelijk hamburgers proberen te verorberen.

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de lange mannen van Waterlanders het hamburgerevent in de eigen thuishaven van sporthal de Steupel. Direct na afloop van hun gespeelde thuiswedstrijd snellen de mannen onder de douche om vervolgens de koksmutsen op te zetten in de kantine keuken. Het is flink aanpoten voor de mannen. Een tot de nok gevuld grand café met tweehonderd bezoekers heeft ondertussen wel trek gekregen in een smakelijke burger met frietjes.

Op het podium staat de lange tafel met vijf stoelen klaar voor de deelnemers aan de no limit challenge. Waterlanders-voorzitter John Kwakkenbos kondigt de deelnemers met veel enthousiasme en opzwepende muziek aan. Het publiek is er klaar voor, de koks serveren de grote schaal met burgers aan de vijf deelnemers. Onder kritisch oog van de penningmeester van de vereniging wordt de wedstrijd gestart en beginnen de deelnemers aan de eerste burgers. Een ophoog gestoken leeg bordje is het teken voor een streepje achter de deelnemende naam op de flipover.

Wopper Willem – artiestennaam van de voorzitter van VC Shot uit Culemborg – ging voortvarend van start. De enige vrouwelijke deelneemster – Lif Laf Lotte – werd goed toegejuicht door de zaal maar had enigszins moeite om het tempo van de mannen bij te houden. Mister X – oud-winnaar en hamburgerkoning Adri Droogh – moest uiteindelijk toegeven aan de winnaar. “Ik zag dat Rodney voorliep op mij. Ik kon hem niet meer inhalen en besefte toen dat ik niet meer kon winnen”. Winnaar Rodney van Beek werd een week voor de wedstrijd gestrikt voor deelname. “Ik probeerde er nog enigszins onderuit te komen door te zeggen dat ik niet helemaal fit was. Uiteindelijk ben ik toch maar gezwicht.” Rodney wist uiteindelijk acht hamburgers in een half uur tijd naar binnen te werken. Op de vraag of hij ook volgend jaar weer mee doet antwoord hij lachwekkend: “Vast wel, maar dan moeten ze er wel wat minder kaas op doen!”

Bezoekers konden vooraf inzetten op een favoriete deelnemer. Laurens Sanders had het met zijn inzet op Ribeye Rodney bij het rechte eind, zijn lootje kwam als winnaar uit de loterij. Hij wordt in de zomer getrakteerd op een door de volleyballers verzorgde barbecue bij hem thuis. Kleine kanttekening; de mannen mogen dan wel afreizen naar het Westland. Bezoekers komen van heinde en ver om het spektakel bij Waterlanders mee te maken.

Jeugdelfstedentocht op zaterdag 2 februari

Zevenhoven verliest gelijkwaardig oefenduel