NSV’46 ook in tweede bekerwedstrijd onderuit

Noorden | NSV’46 ontving dit weekend grote onbekende RVC Celeritas uit Rijswijk. De tegenstander wist de eerste bekerwedstrijd met maar liefst 4-0 te winnen Oud-Beijerland, waar de Noordenaren zelf met diezelfde cijfers klop kregen van Graaf Willem II vac. De ploeg van Robert Swart had dus wat goed te maken op het eigen complex.

Swart is nog altijd zoekende naar zijn ideale samenstelling en koos deze middag voor een – voor NSV’46-begrippen – ongebruikelijke 4-3-3 formatie. Routinier Jelle de Jong kreeg zijn eerste basisplaats toebedeeld van de oefenmeester, maar stond verrassend genoeg niet met neef Lars in de voorwaartse maar vond zijn naam terug in de achterste linie waar hij een centraal duo vormde met aanvoerder Stefan van Tol. Hierdoor bracht Swart snelheid in zijn laatste linie, daar waar het hier dikwijls aan ontbrak in voorgaande wedstrijden.
Alle goede intenties ten spijt want al binnen luttele tellen lag de 0-1 achter keeper Marc Pietersen. Van Tol en De Jong stonden op één lijn bij de eerste lange bal richting de voorwaartse en op het moment dat Van Tol het speeltuig licht toucheerde bood hij onbedoeld de tegenstander een vrije doortocht richting Pietersen, 0-1. Op dit slechte begin na oogde het nieuwe centrale duo in het positiekiezen nog wat zoekende maar gaf het weinig weg en liet het Swart zien dat hij er een serieuze optie bij heeft voor de achilleshiel van de Noordenaren.
De technisch zeer vaardige bezoekers bleven de bovenliggende partij maar NSV’46 kwam er voetballend steeds meer aan te pas, vooral vanuit de omschakeling. Zo’n moment resulteerde na ongeveer twintig minuten in de gelijkmaker van Kamiel Disseldorp, die na een mooie aanval knap in de verre hoek wist af te ronden. Dit betekende tevens de ruststand.

De tweede helft waren het de bezoekers die naarstig op zoek gingen naar een hernieuwde voorsprong en deze vonden met nog iets meer dan twintig minuten resterend op de klok. Hierna Pietersen hield zijn ploeg met enkele knappe reflexen nog in de wedstrijd toen Celeritas op zoek ging naar meer. Op het moment dat de Rijswijkse formatie duidelijk wat gas terugnam en zelf ook wat meer gingen hangen werd duidelijk dat de thuisploeg moeite had het spel te maken. Zeker toen de krachten op waren en de ruimtes steeds groter werden, werd het een utopie dat de equipe van Swart de gelijkmaker nog zou gaan maken.

Volgende week zullen we zien welke kant Swart op gaat met zijn elftal tijdens de laatste testcase in en tegen Oud-Beijerland, dat een punt overhield aan de ontmoeting met Graaf Willem II vac. De Noordenaren zijn dus gewaarschuwd…

Opstelling NSV’46:
Marc Pietersen; Niels Leliveld (75. Quinn Cordes), Jelle de Jong, Stefan van Tol ©, Robbin Verhaar; Jeffrey van Capel, Michael van Koert, Cas van der Hoorn; Mitchel Pijpers (46. Tim Verberg), Lars de Jong, Kamiel Disseldorp (73. Jelle Verlooij)

Foto’s: Kees Verhaar – Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

De eerste ‘Aanvallen & Verdedigen’ staat in het teken van vooruitblikken met de kenners