Noordenaar Beau Snellink maakt indruk in Haaksbergen

Haaksbergen | De eerste Marathon op natuurijs was gisteren een feit. In Haaksbergen hadden ze andermaal de primeur. Beau Snellink, één van de toppers van Schaatstrainingsgroep NINO, reed voor het eerst mee in de honderd ronden durende wedstrijd. Hij reedt niet alleen de rondjes in het hoge tempo mee maar wist ook af en toe op kop mee te doen met de grote mannen. Uiteindelijk klasseerde hij zich keuring in het peloton.

Met een gemiddelde snelheid van 41 km/u werd de zeventien jarige Snellink uiteindelijk knap éénendertigste. Snellink: ‘ Pas in de ochtend kreeg ik te horen dat ‘s avonds mocht rijden. Uiteraard heb ik me meteen aangemeld en ben ik in de auto gesprongen richting Haaksbergen.’ Daar aangekomen kwam Snellink terecht in het mediacircus dat bij de eerste marathon op natuurijs hoort. Als junior tussen de veelal landelijke A- en B-rijders deed hij het dus als gezegd zeer behoorlijk. Snellink: ‘Tijdens de wedstrijd had ik al snel mijn plekje wel gevonden en probeerde ik af en toe nog een beetje weg te rijden. Uiteindelijk werd het peloton gelapt waardoor wij na negentig ronden de wedstrijd moesten verlaten. In de eindsprint probeerde ik nog weg te rijden maar met nog zo’n vijftig meter te gaan werd ik nog door negen man bijgehaald. Al met al ben ik heel erg blij met het resultaat en heb ik me voor het eerst kunnen meten met de grote mannen. Dit smaakt zeker naar meer.’

‘Ik heb me voor het eerst kunnen meten met de grote mannen, dit smaakt zeker naar meer!’

Beau Snellink – Schaatstalent van NINO

Snellink is de laatste tijd lekker aan de weg aan het timmeren. Zo reed hij begin december ook al op het jeugd NK in Enschede waar hij in de junioren A-categorie de jongste deelnemer was. Tijdens de 3000 meter zette hij een keurige vierde tijd waarmee hij zich van een startbewijs verzekerde voor de 5000 meter van een dag later. ‘Omdat ik net naast een podiumplaats greep was bij mij de motivatie om dit op de 5000 meter te verwezenlijken nóg groter’, aldus Snellink. Hij mocht in het laatste kwartet aantreden tegen Harm Visser en had al snel in de gaten dat hij wel eens een goede eindklassering neer kon gaan zetten. ‘Ik kwam al vroeg in een heerlijk schaatsritme, dan weet je, of eigenlijk voel je, dat het goed zit. Ik zette een tijd neer van 6:53,50 en dit bleek genoeg voor de derde plaats!’ blikte Snellink terug op zijn prestaties.

Op 16 februari rijdt Snellink tijdens de NK Marathon ook mee nadat hij zich hiervoor tijdens de gewestelijke marathonwedstrijd in Hoorn wist te plaatsen. 0172SPORT gaat hem de komende tijd nauwlettend in de gaten houden!

Foto: Beau Snellink (nr. 49) op kop van het peloton in Haaksbergen © Ronald Snellink

De tafel van Bos, Eddy van Vliet, Dennis van den Ing, Cor Stoof

Nicolaas Boys tussen hoop en vrees

Regionale turnwedstrijd in De Vlijt