Nieuwkoop Halve Marathon, ook voor kinderen

Nieuwkoop | Op zondag 3 september wordt, alweer voor de 35e keer, een jubileumeditie dus, de Halve Marathon van Nieuwkoop georganiseerd op het prachtige parcours rond de Nieuwkoopse plassen.

Wat velen niet weten is dat er tijdens dit loopevenement, naast de halve marathon, de 5 en 10 kilometer en de diverse wandelafstanden, ook prestatielopen zijn voor kinderen! Het programma begint om 12.30 uur met een loop over 600 meter voor kinderen in de basisschoolleeftijd en om 12.45 uur is de start van de jeugdloop voor kinderen tot en met 14 jaar over een afstand van 1 kilometer. Deelname aan beide loopafstanden is gratis!

Na afloop van de loop is er natuurlijk een prachtige medaille voor alle deelnemende kinderen en een heerlijk ijsje. De kinderen zijn tijdens hun prestatieloop verzekerd van voldoende supporters; uiteraard staan de ouders langs de route maar ook de deelnemers aan de Halve marathon zullen de kinderen zeker aanmoedigen voordat ze zelf van start gaan.

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en natuurlijk denken we liever nog niet aan het einde van de vakantie maar dit loopevenement in het centrum van Nieuwkoop is wel een mooi begin van het nieuwe schooljaar. In de vakantie af en toe een beetje trainen voor het hardlopen is een goede voorbereiding.

Tot ziens op zondag 3 september en uiteraard voor alle lopers en wandelaars een goede, actieve vakantie gewenst! Meer informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl.

Nieuwkoops Circuit afsluiter op 1 oktober 2023

Succesvol 34e Koeten Toernooi 2023 afgesloten