0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor lange winterstop

Den Haag | Gisteravond hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen tot in ieder geval halverwege december zullen duren. Hierdoor is in het weekend van 10 en 11 oktober de laatste speelronde voor de winterstop geweest en gaat Zevenhoven als koploper – met slechts vier gespeelde wedstrijden – de winterstop in.

In de afgelopen weken werd bij ‘onze clubs’ in groepjes van vier of op een alternatieve manier nog doorgetraind om de conditie op pijl te houden voor een eventuele herstart van de competitie. Toch hield een ieder al rekening met een vervroegde winterstop en door de nieuwe maatregelen van gisteravond is deze dan ook echt aangebroken.

Door de nieuwe coronamaatregelen lijkt het ook een utopie om de competitie in zijn geheel uit te spelen. Een mogelijke oplossing zou zijn om in de competitie slechts één keer tegen elkaar aan te treden, waardoor het speelschema na de winterstop grotendeels in tact kan blijven en er naderhand een ‘normale’ nacompetitie afgewerkt kan worden. In de wandelgangen wordt ook de optie genoemd om na een ‘halve’ competitie een winnaars- en degradatiepoule te organiseren. Ook het doorspelen tijdens de zomermaanden wordt veelvuldig genoemd.

Voorlopig is het allemaal koffiedik kijken. Ongetwijfeld zal de KNVB in de komende dagen met plannen voor het restant van het seizoen komen…

Dennis van den Ing, Trainer in overweging, 0172SPORT column, 0172SPORT

Systemen

0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

KNVB hoopt competities half januari te hervatten