Nieuwe competitie-indelingen bekend gemaakt; Nicolaas Boys, NSV’46 en Zevenhoven verhuizen van poule

Zeist | Vanaf klokslag 00:00 uur heeft de KNVB de competitie-indeling voor alle standaard elftallen bekend gemaakt. Dit heeft erin geresulteerd dat ‘onze’ acht ploegen zoals verwacht in vijf verschillende competities zijn ingedeeld. Nieuwkoop en Aarlanderveen treffen elkaar net als afgelopen seizoen in de 3e klasse A. Nicolaas Boys, NSV’46 en Zevenhoven zijn met zijn drieën verhuisd naar de 4e klasse A en komen daarin elf nieuwe ploegen tegen.

Het gepromoveerde TAVV gaat uitkomen in de 2e klasse D en treft daarin onder andere Alphia en FC Oudewater, beide ploegen wisten afgelopen seizoen net als de Ter Aarders ook te promoveren. Daarnaast maken in 2D een aantal ploegen de horizontale overstap van de zondag naar de zaterdag, waardoor TAVV een poule met veel leuke tegenstanders uit de buurt treft.

Aarlanderveen en Nieuwkoop moeten het in de 3e klasse A komend seizoen zonder TAVV doen, maar verder treft men een aantal oude bekenden. Desondanks is ook hier de poule voor de helft vernieuwd, mede doordat ook hier een aantal ploegen de horizontale overstap heeft gemaakt.

Nicolaas Boys, NSV’46 en Zevenhoven hadden met zijn drieën aangevraagd om bij elkaar in de poule te blijven. In deze missie is men geslaagd, wel heeft men daarvoor van poule moeten wijken. Zo zal men bijvoorbeeld niet tegen Siveo ’60 en Zwammerdam uitkomen, maar zal men meer in de Leidse regio spelen. Met tegenstanders als Kickers ’69 en Woubrugge treft men desalniettemin een paar ploegen uit de buurt. Het belangrijkste is vooral dat ze tegen elkaar blijven spelen, waardoor er komend seizoen toch weer een aantal mooie derby’s op het programma staan!

In de 5e klasse A gaat Sportief uitkomen tegen alle degradanten en daarin hoopt men een gooi naar een prijs te kunnen doen. Voor Altior wordt het nog een jaar overleven, voordat men de overstap naar de zaterdag maakt, en men mag eigenlijk blij zijn dat ROAC is gedegradeerd, anders had er alleen een regiowedstrijd tegen KDO op het programma gestaan. Verder treft men eigenlijk alleen maar onbekende tegenstanders.

De competitie-indelingen zijn als volgt:

Zaterdag 2e klasse A
FC Aalsmeer
Alphia
ASC
DoCoS
DONK
EMM ’21
ESTO
Foreholte
Kagia
Legmeervogels
FC Oudewater
RCL
RVC ’33
TAVV

Zaterdag 3e klasse A
Aarlanderveen
Alphen
Blauw-Zwart
DWO
Koudekerk
Lugdunum
Nieuwkoop
Van Nispen
FC Oegstgeest
RKDES
SCW
Sporting Leiden
Stompwijk’92
VVSB

Zaterdag 4e klasse A
BSC ’68
Hazerswoudse Boys
SV Kickers ’69
LSVV 70
Meerburg
Nicolaas Boys
NSV’46
Roodenburg
SJC
SJZ
Teylingen
Warmunda
Woubrugge
Zevenhoven

Zaterdag 5e klasse A
Bernardus
Bodegraven
Football Factory
Kamerik
MMO
Rijnstreek
Sportief
Sporting Martinus
Terrasvogels
THB
VV UNO
SV Vogelenzang
VV Zwanenburg

Zondag 2e klasse B
Altior
DCG RKSVG
SV DIOS
DSOV
Hooglanderveen
SV KDO
ROAC
RKSV RODA ’23
SCPB’22
SO SOEST
Sporting ’70
Sporting Martinus
VVZA
ZSGOWMS

Succesvol 33e Koeten Toernooi 2022 afgesloten

Volgend jaar wederom De 24 van Ter Aar