Nicolaas Boys ziet concurrentie dichterbij komen

Roelofarendsveen | De nummer negen van de ranglijst ging op bezoek bij de nummer elf. Het gat tussen Nicolaas Boys en de Weteringse Voetbal Combinatie bedroeg voorafgaand aan dit duel slechts vier punten. De Nieuwveners hoopte in Roelofarendsveen verder afstand te nemen van de onderste plaatsen, maar rond de klok van 16:00 uur moest men concluderen dat WVC en Van Nispen nu juist in de nek hijgen.

Na de knappe overwinning op RKDES begon “zwart en groen” vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen WVC. Dit vertrouwen betaalde zich uit in een goede eerste helft waarin het legio kansen creëerde. Maar het ‘oude’ probleem kwam ook weer boven water: een gebrek aan scorend vermogen. Dat het bij rust nog 0-0 stond had men dus volledig aan zichzelf te wijten, echter was er nog een helft om het net alsnog te laten bollen.

Dit pakte alleen heel anders uit, Nicolaas Boys kwam in de tweede helft dramatisch uit de startblokken. Al binnen drie minuten kwam de thuisploeg aan de leiding en vanaf dat moment kwam de ploeg van Dijar Kasim er eigenlijk niet meer aan te pas. WVC nam het initiatief en de controle over, en in de achtenzeventigste minuut werd de score verdubbeld: 2-0. Met de invallers Fitz MacLean en Joey van den Haak werd er nog een slotoffensief gestart en kreeg het kansen op de aansluitingstreffer. Maar na negentig minuten voetbal moest men concluderen dat de punten voor het voormalige Alkmania waren en waren de druiven zuur voor de Nieuwveense equipe. Zeker doordat de tegentreffers ook nog uit persoonlijke fouten tot stand waren gekomen.

Volgende week komt Van Nispen – dat vandaag voor het eerst sinds drie maanden wist te winnen – op bezoek aan de W.P. Speelmanweg. Hopelijk weet men op eigen veld wel weer het net te vinden.

Tim Stouten; Rik Verkerk, Luke van Veen, Tom van Gils, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer ©, Joost Verkerk (75. Joey van den Haak), Jordy van Eijk (70. Fitz MacLean), Finn Janmaat; Sjef de Groot, Jim Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)