Nicolaas Boys maakt het zichzelf lastig tegen Van Nispen

Nieuwveen | Vorige week verloor Nicolaas Boys zijn eerste bekerwedstrijd met 1-0 van Siveo ’60, ditmaal was het met 4-2 te sterk voor het naar de vierde klasse gedegradeerde Van Nispen.

Nicolaas Boys begon goed aan de wedstrijd, had het veldoverwicht en kreeg een aantal kansen via onder andere Joost Verkerk. Uiteindelijk was het na een goede scherpe vrije trap van Luke van Veen wel raak. Een verdediger werkte deze voorzet in duel met Jari Wijfjes bij de eerste paal in eigen doel.

Na de rust was het direct 2-0 via invaller Fitz MacLean. Een goede aanval werd door hem binnen gelopen bij de tweede paal, hierdoor leek de wedstrijd gespeeld. Van Nispen, wat eigenlijk nog heel weinig had laten zien, kwam opeens vanuit het niets op 2-1 na slordig balverlies. Even later kreeg het zelfs een penalty na een vermeende handsbal van Jordy van Eijk waardoor het 2-2 werd. Nicolaas Boys rechtte uiteindelijk weer de rug na een rommelige periode en kwam via de andere invaller Michael Heemskerk weer op 3-2. Het was een lelijke goal waarbij hij tot drie keer aan toe de bal in de kluts mee kon nemen en uiteindelijk binnen kon tikken. Vervolgens volgde nog een rode kaart voor Van Nispen na een harde charge van achter op de enkel van Ravi Pijper. De betreffende speler leek zelf ook te schrikken van de harde tackle, maar moest er geheel terecht met rood vanaf. MacLean maakte uiteindelijk nog de 4-2, nadat de keeper een afstandsschot van Michael Heemskerk zeer slecht verwekte.

Al met al een beter Nicolaas Boys dat het zichzelf nog even lastig maakte, maar uiteindelijk toch weer orde op zaken stelde.

Foto Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

NSV’46 heeft geen kind aan vijfdeklasser Kickers ‘69

TAVV moet meerdere erkennen in Kethel Spaland