Update: Jetze Plat verpulvert werelduurrecord

Alkmaar | Woensdag om 16.00 uur deed Jetze Plat een poging het werelduurrecord op de handbike te verbreken in het Sportpaleis te Alkmaar. Met een afstand van 44.749 kilometer bleek Plat het vorige werelduurrecord met ruim 2,5 kilometer overschreden te hebben.

Plat begon uitstekend aan zijn werelduurrecordpoging. Met een gemiddelde van vijfenveertig kilometer per uur kwam hij uit de startblokken en noteerde daarmee rondetijden van binnen de twintig seconden. Na circa vijfentwintig minuten kwam er eindelijk een grimas op het gezicht van de 27-jarige Plat, waaruit bleek dat het niet vanzelf ging. Halverwege de race liepen de rondetijden iets op, maar nog altijd waren deze sneller dan noodzakelijk. Met nog vier minuten op de klok bleek Plat het werelduurrecord van Geert Schipper (42.165 kilometer) al gebroken te hebben en vanaf dat moment was het alleen de vraag hoe scherp hij de tijd zou neerzetten.

‘Het was een uur lang op de limiet, maar gelukkig kon ik een vrij vlakke race blijven rijden’

Jetze Plat

‘Ik ging weg op een schema van vierenveertig kilometer, maar bleek al snel voor op schema te liggen. De eerste twintig minuten gingen me vrij makkelijk af, maar daarna kreeg ik het lastiger. Het was een uur lang op de limiet, maar gelukkig kon ik een vrij vlakke race blijven rijden. Op het einde zaten mijn rondetijden maar net boven de twintig seconden. Ik heb het maximale eruit gehaald wat erin zat’, aldus de kersverse werelduurrecordhouder uit Vrouwenakker.

0172SPORT was aanwezig bij deze recordpoging en maakte onderstaande LIVEBLOG.

Archieffoto: © Paul Raats

Jeugd Voetbaltoernooi gemeente Nieuwkoop Paasweekend 20 & 22 april 2019

Voorbeschouwing Aarlanderveen – Floreant