KNVB beslist uiterlijk 9 februari over hervatten competities

Zeist | De KNVB heeft vandaag in een brief aan alle clubs laten weten dat ze uiterlijk 9 februari een beslissing nemen over het wel of niet uitspelen van de competities. Al ruim drie maanden liggen de competities stil en de KNVB is van mening dat de competities uiterlijk in het weekend van 10/11 april hervat moeten worden.

In de brief aan de clubs laat men het volgende weten: ‘Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats.’

Op dit moment heeft men naast het voortijdig beëindigen van de competities nog twee scenario’s liggen:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Mochten de competities daadwerkelijk voortijdig beëindigd worden, dan zullen er waarschijnlijk regionale competities of bekertoernooien op basis van inschrijving georganiseerd worden. ‘Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld’.

Vanuit 0172SPORT zijn we momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken om een 0172SPORT-competitie op te zetten.

Gymnastiekvereniging De Zevensprong door onder Kwiek

Snellink pakt goud met Nederlandse mannen op ploegenachtervolging