Kermiswedstrijd tussen Altior en TAVV eindigt in doelpuntloos gelijkspel

Langeraar | De ‘Kermiscup’ is ook dit jaar een prooi geworden voor Altior. Na strafschoppen was de ploeg van Arjan van der Laan te sterk voor de nieuwe equipe van Ludo Pistorius. Doelman Rodney Pater was de schlemiel van de avond door de zevende strafschop te missen.

Negentig minuten lang waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. TAVV probeerde iets meer de opbouw te verzorgen, Altior loerde wat meer op de omschakeling. Goed was het alleen niet wat het massaal opgekomen publiek voorgeschoteld kreeg, de werklust vergoedde echter veel.

Tot aan de vijfendertigste werden er over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld, maar in deze minuut kreeg eerst Altior de ideale kans om aan de leiding te komen toen Tim Heihoop de bal veroverde van doelman Pater. Het buitenkansje vanaf een meter of tien werd door Luuk de Haan echter onbenut gelaten. In diezelfde minuut redde Koen den Elzen op een inzet van een Ter Aarse vleugelflitser.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, waarbij vooral opviel dat de nieuwe gezichten bij TAVV leuke dingen lieten zien. Echter is wel te merken dat het qua volwassenheid een stuk achteruit is gegaan. Gelukkig heeft Pistorius nog de beschikking over de ervaring van onder andere Randy Verwoerd, Chiel Konings en Kevin van Wijk. Bij Altior is nog veel bij hetzelfde gebleven, alleen het gemis van doelman Jeroen Sassen moge duidelijk zijn.

De 0-0 eindstand gaf de verhoudingen het beste weer, waardoor Zevenhoven als koploper aan de finaledag in poule B gaat beginnen.