Frans van Niel en Tom Wijfje te gast bij De Kale Kenners

Ter Aar | Aanstaande vrijdag (26 april) – voordat iedereen de Koningsnacht zal ingaan – is er weer een nieuwe uitzending van De Kale Kenners. Traditiegetrouw begint het eerste uur met voetbal en is er in het tweede uur ruimte voor een andere sport.

Frans van Niel, voetballer bij VVSB en afkomstig uit Nieuwveen, is al sinds jaar en dag van grote waarde in Noordwijkerhout. Daar speelt hij al sinds 2008. Voor die tijd speelde Van Niel nog bij Jong ADO Den Haag. Geplaagd door een langdurige kuitblessure heeft de Nieuwvener veel moeten missen dit seizoen. Met zijn ploeg zal hij alle zeilen moeten bijzetten om de plek in de tweede divisie te kunnen vasthouden.

Een uur later is er aandacht voor wielrennen in de persoon van Tom Wijfje. Wielrennen is een boeiende sport waarin vele elementen verweven zitten. Steeds meer zie je bij de eliterenners dat men zich specialiseert tot bijvoorbeeld een ronderenner, tijdrijder, wegkapitein, sprinter of klimmer. Men moet sowieso over veel uithoudingsvermogen beschikken om de vele gevraagde kilometers weg te trappen. Daar gaat ook de nodige trainingsarbeid aan vooraf. Met Wijfje praten we over zijn ervaringen in het peloton en hebben de mannen het over zijn ambities.

Dit alles is te horen op vrijdag 26 april vanaf 19.00 uur op RTV Hollands Midden, te beluisteren via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal). Uiteraard is het ook te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Archieffoto Tom Wijfje (midden)

Samenvatting Altior – ROAC

Finaleavond zaalvoetbalcompetitie op woensdag 1 mei