De Sportverkiezing Nieuwkoop, 0172SPORT, Sportcoach van het jaar

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De trainers/coaches

Nieuwkoop | Regelmatig zullen wij u op de hoogte houden omtrent de Sportverkiezing Nieuwkoop op deze website. Per categorie zullen wij de voorgedragen sporters en organisaties nader belichten. In onze zesde aflevering stellen wij de voorgedragen sportcoaches aan u voor. Vier trainers uit de gemeentelijke sportwereld met allen hun eigen bijzonderheden. Een overzicht van de voorgedragen coaches:

John Cuvelier: VOETBAL
Als trainer van FC Lisse A1 werd hij kampioen van de hoofdklasse en promoveerden naar de vierde divisie. Staat momenteel met Alphense Boys zaterdag 1 in het linkerrijtje van de vierde klasse.

Manfred van den Bosch: VOETBAL
Hoofdtrainer van RKSV Altior. Onder zijn leiding werd Altior 1 kampioen in de derde klasse, nadat het een jaar eerder gepromoveerd was naar de derde klasse. Momenteel presteren de Langeraarders uitstekend in de tweede klasse en zijn ze terug te vinden in de middenmoot.

Rik van Trigt: TRIATLON
De huidige bondscoach van de Nederlandse Triatlon Bond. Gespecialiseerd op de lange afstanden (halve en hele triatlon) Met met name het grote talent Els Visser en met Evert Scheltinga bij de mannen boekt hij zeer aansprekende resultaten op Europees en mondiaal niveau.

Bibi Muller: TWIRLEN
Met haar ‘pupil’ Sabine Mouthaan wist zij brons te veroveren tijdens het WK Twirlen met het onderdeel Dance Event in april 2018. Wekelijks is zij tien tot vijftien uur bezig met onder andere de gerichte trainingen en choreografie voor de uit te voeren oefeningen samen te stellen. Vanaf volgend seizoen (2019-2020) treedt Muller in dienst als bondscoach

Cora van Rongen: GOLFINSTRUCTIE EN -COACH GOLF & COUNTRYCLUB
Cora van Rongen is als pionier gestart met G-Golf in Nederland. Vanuit de Nederlandse Golf Federatie promoot ze golf voor verstandelijk en lichamelijk beperkten. Zij besteedt, met gebruik van de faciliteiten van de G&CC Liemeer, hier vele uren aan. Door haar gedrevenheid zijn er inmiddels zo’n twintig golfers met een beperking wekelijks actief. Haar achtergrond als verpleegkundige maakte het mogelijk om alle golfers op het juiste niveau aan te sturen. Dit alles onder het motto “bewegen is goed voor de kwaliteit van het leven”. Het is geweldig om te zien hoe deze mensen door te golfen weer een actiever en beter leven krijgen.

Samenvatting TAVV – Sportclub Monster

Voorbeschouwing TAVV – VELO