De Kale Kenners komen uit hun winterslaap

Ter Aar | Vrijdag 18 januari om 19.00 uur komen De Kale Kenners uit hun winterslaap. Zij hebben die tijd echter nuttig besteed om weer aantrekkelijke gasten uit te nodigen die afkomstig zijn uit diverse sporten. Maar zoals u gewend bent starten de mannen het eerste uur met voetbal.

John Cuvelier, dit seizoen hoofdtrainer van Alphense Boys zaterdag, is de eerste gast in het nieuwe jaar die zijn visie over het amateurvoetbal zal laten schijnen. Alphense Boys speelt in dezelfde klasse (4A) als onze regioteams Aarlanderveen en Zevenhoven.
Het begon moeizaam aan het seizoen, maar de weg naar boven lijkt gevonden door de Alphenaren. Hoe zij er voor staan zal duidelijk gaan worden in de eerste testcase van 2019 op 19 januari tegen FC Oegstgeest. Die ploeg neemt op dit moment na twaalf speelronden de tweede plaats in, achter het ongenaakbare Aarlanderveen. Voor Cuvelier en zijn mannen een mooie uitdaging om te zien of zij gaan strijden om de ereplaatsen, die aan het einde van dit seizoen recht geven om het spelen van promotiewedstrijden richting de derde klasse.

Een uur later begeven De Kale Kenners zich letterlijk en figuurlijk op glad ijs. Melissa Wijfje, voormalige jeugdwereldkampioene allround, is lijfelijk aanwezig in de studio aan de Oostkanaalweg. Dit seizoen is zij uitstekend begonnen door zich te plaatsen voor de Aziatische serie World Cup wedstrijden. Afgelopen weekend was zij reserverijdster in de EK-ploeg. De belofte lijkt te worden ingelost.
Met haar praten de mannen over onder andere haar ambities en haar toekomstplannen in de richting van Bejing 2022, waar de volgende Olympische Winterspelen zullen worden gehouden. Gaat zij zich specialiseren op bepaalde afstanden óf beschouwt zij het allrounden tot kunst? Dat soort vragen zullen aan de Korteraarse worden voorgelegd en natuurlijk blikken wij terug over haar loopbaan tot dusver. Genoeg om over te praten dus.

RTV Hollands Midden is te vinden op 107.4 FM in de ether, op 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radio) Uiteraard is alles wereldwijd te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl.

Foto: Kees Verhaar (archief)

Ook Michel Strating verlengt contract

Voorbeschouwing Altior – TAC ’90