Cor Stoof, vv Sportief, 0172SPORT

Cor Stoof ook volgend jaar trainer van Sportief

Noorden | Tijdens de ‘Tafel van Bos’ maakte de Utrechtse oefenmeester Cor Stoof bekend dat hij zojuist overeenstemming had bereikt zijn huidige contract met een jaar te verlengen en komend seizoen zijn derde seizoen in te gaan bij de groen-witten.

Stoof streek anderhalf seizoen geleden neer in Noorden als opvolger van Chris Snatersen die naar Zevenhoven vertrok. Stoof, voorheen vooral werkzaam geweest in het Utrechtse, is een soort van de Heintje Davids van het amateurvoetbal. Zo heeft hij drie verschillende periodes als verantwoordelijke gekend bij NiTA en het Maarssenbroekse OSM’75, en stond hij twee periodes voor de groep bij sv De Vecht. Overal was de geboren Maarssenaar succesvol met onder andere drie kampioenschappen bij NiTa.

De inkt op het Sportpark Govert van Tilburg was nog niet eens droog of Stoof deelde met ons al wat hem heeft doen besluiten zijn contract nogmaals met een jaar te verlengen. De zeer ervaren voetbaltrainer, met haast meer titels op zijn palmares dan zijn huidige werkgever leden heeft, verteld: ‘Bij Sportief voel ik me thuis, dat had ik al toen ik hier met mijn vorige club vv Linschoten op bezoek kwam. Ondanks dat het een zeer kleine club is die de laatste jaren verder is geslonken, zie ik nog wel degelijk kansen mijn ambities waar te maken. Ik wil deze dan ook overbrengen op deze jonge groep waar volgens mij genoeg potentie in zit om komend seizoen een rol van betekenis te gaan spelen.’

‘Te vaak hoor ik hier nog “Ach joh maak je niet druk, we spelen maar bij Sportief”’

Cor Stoof, trainer Sportief

De trainer verteld dat hij momenteel aan het bouwen is met zijn team. Zo vervulde zijn keeper vorig jaar nog een positie als veldspeler in een lager elftal en heeft hij te maken met veel jonge jongens. In zijn derde jaar, mits de groep intact blijft, wil Stoof een gooi doen naar een periodetitel in de 4e Klasse. Je kan je afvragen of dit wel reëel en niet te ambitieus is.

Stoof: ‘Je moet altijd ambities hebben, ook als je bij een hele kleine club speelt. WDS bijvoorbeeld doet nog volop mee voor promotie en tijdens onze eerste ontmoeting (gestaakt na 86 minuten, red.) waren wij zeker niet de mindere van het veld. Mijn spelers, maar ook zeker de club, moeten dat besef ook krijgen, de kwaliteit is er zeker. Te vaak hoor ik hier nog “Ach joh maak je niet druk, we spelen maar bij Sportief”. Het voetbal moet weer gaan leven dan zijn er mooie dingen mogelijk. Op het moment dat ik proef dat de ambitie weg is, ben ik ook klaar.’

Foto: Kees Verhaar (Tijdens de eerste ‘Tafel van Bos’)

Vliegende start 0172SPORT!

Tafel van Bos, 0172SPORT

Eerste ‘Tafel van Bos’ een succes