Beau Snellink plaatst zich voor Junior World Cups

Den Haag | Afgelopen weekend reed Beau Snellink de Residentie Cup en daar waren tickets te verdienen voor de NK afstanden en voor de komende World Cup wedstrijden die worden gereden in Noorwegen en Nederland.

Onder het toeziend oog van een groot aantal vrienden uit Noorden begon Snellink zijn 3 Km-rit tegen Yves Vergeer voortvarend. Ook de rondes die daar op volgde wist hij goed vlak te houden wat resulteerde in een prachtige tijd van 4:01,16 – de snelste tijd van de avond!

Hierdoor plaatste Snellink zich direct voor de NK afstanden die half december in Alkmaar gereden gaan worden. De kans was daarnaast aanzienlijk dat hij ook zich ook klaar zou mogen gaan maken om af te reizen richting Bjugn, Noorwegen voor de eerste Junior World Cup wedstrijden. Zijn geduld werd nog wel enigszins op de proef gesteld maar rond 23.15 uur kreeg hij dan toch het verlossende bericht binnen op zijn telefoon; geplaatst! Het Noordense kamp rondom de achttienjarige Snellink ontplofte uiteraard.

Beau zal op woensdag 13 november afreizen naar Noorwegen waar hij het weekend er op aan de start zal staan van zowel de 3 Km als de Mass Start. Een week later – op 23 en 24 november – meldt hij zich vervolgens in Enschede waar de tweede World Cup gereden wordt. De deelnemers kunnen zich op dit toernooi plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen in Zwitserland.

We wensen Beau heel veel succes de komende weekenden!

Foto: Beau temidden van zijn trotse vrienden uit Noorden

Voorbeschouwing Aarlanderveen – FC ‘s-Gravenzande

Reacties Jeffrey Pieterse, Kevin van Wijk & Michel Strating na TAVV – Nieuwkoop