0172SPORT, Altior-KDO

Altior stapt ook over naar de zaterdag

Langeraar | In navolging van een groot aantal clubs, waaronder NSV’46, Nieuwkoop en Nicolaas Boys, kiest ook de laatste zondagclub uit onze gemeente voor zaterdagvoetbal. Komend seizoen zullen de Langeraarders nog uitkomen in de zondag 2e klasse, vanaf seizoen ‘23/’24 start men op de zaterdag.

Altior is niet over één nacht ijs gegaan. Een speciale commissie heeft binnen de gelederen onderzoek gedaan en met de uitkomsten hiervan een rapport gepresenteerd aan het bestuur. Op de clubwebsite meldt men het volgende hierover:

‘Op dinsdag 21 juni jongstleden is het bestuur bij elkaar gekomen om alle verkregen informatie met elkaar te bespreken en daarmee een weloverwogen beslissing te nemen. Een beslissing die voor Altior voor de lange termijn de juiste moet zijn. Tijdens deze bestuursvergadering is er uitgebreid gediscussieerd over alle voor- en nadelen.

Altior is een financieel gezonde club met veel betrokken leden, vrijwilligers en supporters. Voor het bestuur zijn dit zeer belangrijke aspecten. Vandaar dat we veel waarde hechten aan de feedback die we vanuit de club hebben ontvangen over dit onderwerp.

We staan momenteel voor een moeilijke keuze, omdat er op zondag in regio West II weinig clubs overblijven. Afgelopen seizoen waren dit er nog 69 en komend seizoen zijn het er nog maar 39. Dit is een tendens die al jaren waarneembaar is en verder zal doorzetten. Een sportief interessante competitie zit er dan helaas niet meer in voor ons. Het sportieve element is voor ons een zwaarwegend argument. Daarnaast geeft een groot deel van onze selectiespelers aan een voorkeur te hebben voor de zaterdag. Dit hebben we ook meegenomen in onze besluitvorming, maar is niet leidend geweest.

Het is ons duidelijk geworden dat we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van de zondag. Komend seizoen zal dus ons laatste seizoen zijn in het zondagvoetbal voor ons eerste team.

De overstap biedt ons nieuwe mogelijkheden en de kans is groot dat we meer teams uit onze omgeving treffen, en dat we wellicht ieder jaar een paar derby’s kunnen spelen. Het zal voor iedereen wennen zijn, maar we zien de toekomst van Altior ook zeker met vertrouwen tegemoet. De bijkomende nadelen van deze overstap hebben we ook goed in beeld en zullen de komende jaren de volle aandacht krijgen van het bestuur.’

In een speciale Extra Algemene Ledenvergadering, op donderdag 30 juni, zal het Altior-bestuur het voorgenomen besluit verder toelichten.

Archieffoto: Kees Verhaar

Open Aarlandentoernooi bij TV Ter Aar

Z.V. De Plas sluit seizoen af met Vijfkamp