Teylingen - Altior, 0172SPORT

Altior legt Teylingen overtuigend over de knie

Sassenheim | Dat er kansen lagen bij het dit seizoen teleurstellende Teylingen was vooraf bekend maar dat het jeugdige Altior de punten zo makkelijk mee terug zou nemen niet. Op sportpark ‘De Roodemolen’ maakte de thuisploeg geen seconde aanspraak op de winst en zag de ploeg van Manfred van den Bosch dan ook met de volle buit vertrekken.

Al in de derde minuut was het raak. Altior, spelend met de wind in de rug, zag een mooie aanval over de linkerkant eindigen voor de voeten van Ed van der Weijden die de ploeg een bliksemstart bezorgde, 0-1. Na iets meer dan twintig minuten kwam Teylingen langszij toen het vanaf elf meter mocht aanleggen. De aanleiding was een ongelukkige botsing tussen keeper Jeroen Sassen en een aanvaller van de thuisploeg, waarna arbiter Gerrit Hulters gemakkelijk naar de stip wees. Pascal de Ridder liet Sassen vervolgens kansloos, 1-1. Kort voor rust namen de Langeraarders andermaal de leiding en weer stond Van der Weijden aan het einde van een mooie aanval. Ditmaal mocht hij afronden op aangeven van broertje Tom, die zijn tegenstander in de zestien voorbij ging en de goal aan zijn broer schonk, 1-2.

‘Ed had het vandaag weer op zijn heupen, die creativiteit misten zij’

Jeroen Sassen zag dat zijn ploeg nauwelijks in de problemen kwam

Met de wind in de rug leek Teylingen het initiatief over te gaan nemen maar de laatste linie van Altior stond weinig tot niks toe. Tien minuten na rust werd de marge zelfs uitgebreid naar twee toen Davey Smits uit een corner van de uitblinkende Tim Heikoop op schitterende wijze met het hoofd voor de 1-3 tussenstand zorgde. Teylingen probeerde het nog wel maar verder dan wat speldenprikjes kwam het niet. Toen keeper Wessel Zonjee in de slotfase ook nog eens ging proberen te voetballen was het met het verzet van de Sassenheimers helemaal gedaan. Hij leverde de bal zo in bij de jagende invaller Rick Keijzer die vervolgens heel gemakkelijk de 1-4 op het bord mocht zetten. De absolute slotfase was voor Hulters die het nodig vond de spotlights nog even te pakken. Zo gaf hij nog een strafschop aan de thuisploeg en moest elftalleider Andor van Velzen met rood zijn stoeltje in de dug-out verlaten. De Ridder wist door de toegekende strafschop de eindstand op 2-4 te bepalen.

Jeroen Sassen was na afloop uiteraard blij met de punten. ‘Een meer dan terechte overwinning in mijn ogen. Misschien dat hun iets verzorgder voetbal spelen dan wij maar wij geven bijna niks weg en creëren daarentegen zelf veel kansen. Zij misten de creativiteit die een Ed bij ons bijvoorbeeld wel heeft. Die had het de eerste helft weer op zijn heupen. Na de 1-1 zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. Een meer dan terechte overwinning en buiten dat, een zeer nodige als we naar de ranglijst kijken.’
Altior verlaat door de zege nu definitief de onderste regionen en klimt naar een mooie tiende plaats. Doordat het nog een wedstrijd te goed heeft is ook subtop nu in zicht. Handhaving blijft echter het primaire doel van de Langeraarders.