Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Aarlanderveen

Aarlanderveen is de meest besproken club in de regio. Ze waren ruim veertig wedstrijden ongeslagen, werden vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen, kwamen dit seizoen voor het eerst in de beker een ronde verder en weer een ronde later ging dit zelfs ten koste van hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande. Op het moment dat de competitie stopte stond men tweede met vierendertig punten, eenendertig doelpunten voor en veertien doelpunten tegen.

Zes jaar geleden besloot men om een andere koers te gaan varen. Benton stopte als hoofdsponsor en vervolgens is voorzitter Leo de Jong met Geert Gruppen van Pluto Sport gaan praten, met als resultaat dat Pluto Sport hoofdsponsor werd. Arjen Linstra gaf men de kans om als beginnend trainer bij Aarlanderveen aan de slag te gaan en hij heeft dit vertrouwen volledig waargemaakt. Voor de spelers zijn de randvoorwaarden goed. Ze krijgen trainingskleding, schoenen, en lekker te eten en drinken op donderdagavond.

Later werd Henk van Hof binnengehaald, een trainer van naam. Hij was een paar dagen in de week voor Pluto Sport gaan werken en had aangegeven wel wat te willen doen. Henk zette toen de deur open om als assistent van Arjen te gaan werken, om hem te helpen, te verbeteren of dingen anders te laten doen. Hens is inmiddels een soort van Aarlanderveen geworden. Het is een man met een waanzinnige drive, die wil winnen en dat staat altijd voorop. Henk geeft samen met Geert Gruppen ook training aan Onder-9.

Zolang Henk trainer is bij Aarlanderveen zullen ze altijd meedoen met de top drie. De aantrekkingskracht neemt toe nu de club hoger voetbalt, dus als hij eens een telefoontje waagt dan is het vaak raak. Als er ergens een jongen buiten de boot valt, dan krijgt Henk weleens een tip en dan proberen ze bij Aarlanderveen een gesprek met deze speler aan te gaan. Henk is een bijter en laat niet los voordat het “jawoord” gegeven is.

‘Arjen beleefde door het coronavirus een raar einde. Aarlanderveen paste bij Arjen. Hij heeft alles gedaan met een tomeloze inzet, wijsheid en humor’

Theo bedankt Arjen Linstra voor zes succesvolle seizoenen bij Aarlanderveen

Vanaf het moment dat Henk bij Aarlanderveen zit, is het voetbalniveau toegenomen, en wordt het allemaal wat interessanter en makkelijker. Henk zorgt ervoor dat er er op de training hard gewerkt moet worden. Hij werkt aan het verhogen van de handelingssnelheid in de kleine ruimte en ook aan het vergroten van de mentale weerbaarheid, dat kan ook wel eens botsen met spelers. Hij wil namelijk werken met spelers die onder alle omstandigheden willen winnen. Andere eigenschappen van Henk zijn: consequent zijn, overwicht en respect hebben, overtuigingskracht en veel kennis over buurtclubs. De trainer Henk van Hof is in staat contact te maken en goede relaties op te bouwen.

Aarlanderveen heeft ook geluk met een Arjen Linstra die daar z’n rug onder wil zetten. De goede samenwerking levert erg goede resultaten op. Hij is niet alleen trainer, maar helpt ook mee met de veilingcommissie en doet wat bij de jeugd. Arjen Linstra heeft passie voor zijn vak en voor de menselijke ontwikkeling. ‘Onder leiding van Arjen zijn we van het lelijke eendje in de vierde klasse uitgegroeid tot de trots van de polder’, dit zijn de veelzeggende woorden van voorzitter Leo de Jong. De samenwerking en chemie tussen Linstra en de rest van de vereniging is altijd meer dan goed geweest. De twee trainers van Aarlanderveen zijn erg gedreven, het enthousiasme is erg groot en er is veel voetbalkennis.

Arjen beleefde door het coronavirus een raar einde na een succesvol zesjarig dienstverband bij Aarlanderveen. Hij verlaat Aarlanderveen, heeft er een mooie tijd gehad en geweldige resultaten geboekt. De verstandhouding met de mensen achter de club was hartstikke goed. Aarlanderveen paste bij Arjen. Arjen een voetbalman pur sang en altijd gedreven door de liefde voor de voetbalsport. Hij heeft alles gedaan met een tomeloze inzet, wijsheid en humor. Hij gaat nu naar een mooie, grote en gezonde vereniging: ROHDA ’76. Er is daar een hoop potentie waar hij weer rustig aan een nieuw team kan bouwen. Bedankt Arjen Linstra.

Jeugd LTV Zevenhoven weer enthousiast aan het tennissen

NK Triathlon 2020 definitief geannuleerd