0172SPORT, corona update, VAR, Rutte

0172SPORT zet graag de VAR in!

Je mag dus nog wel met je kinderen naar de Efteling, maar niet op zaterdagochtend naar je zoon of dochter kijken langs het voetbalveld? Daar is het nou juist geen probleem om 1,5 meter afstand te houden. Snappen jullie het nog?

Heeft onze overheid dan echt geen “bal” verstand van sport? Dat idee bekruipt ons inmiddels wel. Het besluit om de nationale competitie en het bekertoernooi (één wedstrijd!) afgelopen seizoen abrupt te beëindigen duidde al op niet al teveel creativiteit. In bijna alle andere landen is de competitie in een later stadium gewoon hervat en op een eerlijke én veilige manier afgemaakt. Gek genoeg begon de Nederlandse competitie, in tegenstelling tot de landen om ons heen, wél met publiek, je moest alleen even “je bek houden”!

Nee, onze overheid heeft geen feeling voor sport. Want is het contrast niet heel erg groot? Van 13.000 man op de tribunes afgelopen zondag naar het verbod op het bezoeken van onschuldige amateurwedstrijden en het sluiten van alle sportkantines. Triest voor onze clubs die er zoveel aan hebben gedaan om alles goed en veilig te laten verlopen. Waarom zien we geen enkele creatieve oplossing? Een beperkt aantal wedstrijden op zaterdag of zondag, met eventueel een uitwijk naar midweeks. Of geen meereizende toeschouwers met een eerste elftal, dat zijn geen vreemde regels toch?

Bij de tennisclubs gaan ook de kantines dicht, daar loop je met maximaal vier personen van een baan af om iets te gaan drinken, waar hebben we het over. Nee, loop maar door naar de plaatselijke kroeg is blijkbaar het advies…

Kortom, vreselijk vervelend deze keiharde en vaak ondoordachte maatregelen. Over dat gruwelijke denigrerende toontje “we mogen wel sporten maar we doen het even zonder publiek” gaan we het niet eens hebben. Gelukkig worden ouders die hun kinderen naar een uitwedstrijd rijden als begeleiding gezien en hoeven die niet op de parkeerplaats te wachten.

Wij preken natuurlijk ook een beetje voor eigen parochie. Want hoe kunnen we nou verslag doen wanneer we nergens aanwezig mogen zijn? Natuurlijk gaan we ervoor zorgen om alles toch zo goed mogelijk te verslaan, misschien is onze rol de komende weken wel belangrijker dan ooit.

Beste overheid, 0172SPORT – jullie vast wel bekend – wil graag even de VAR inzetten! Kunnen jullie nog eens rustig kijken naar de genomen besluiten en wellicht hier en daar wat herzien? Wij zijn het echt wel eens over het feit dat we het virus moeten bestrijden, maar geef de amateursport nu geen rode kaart zonder dat ze een overtreding gemaakt hebben!

H.O.V. Automobielen Cyclocross in weekend van 7 en 8 november

Gerald van der Klok blikt vooruit op Aarlanderveen – CVC Reeuwijk