Zevenhoven verassend onderuit tegen hekkensluiter Kickers ’69

Leimuiden | Het leek er voor Zevenhoven – voorafgaand aan de wedstrijd van volgende week tegen Nicolaas Boys – zo mooi uit te zien. Met de volle winst uit twee wedstrijden en een wedstrijd tegen de nummer laatst in het vooruitzicht werd er stiekem gehoopt om zonder puntverlies aan de derby te mogen beginnen. Hekkensluiter Kickers ’69 stak hier echter een stokje voor en trakteerden de bezoekers op een verassende 2-1 nederlaag.

Dat de Leimuidense ploeg niet overloopt van kwaliteit bleek wel uit de eerste twee uitslagen van het nog prille seizoen. De gastheren hadden beide voorgaande wedstrijden met liefst 7-0 verloren en Zevenhoven kon er natuurlijk op rekenen dat de bezoekers tot op de tanden toe gewapend zouden zijn om dit keer een resultaat te halen. Het strijdplan was vanaf minuut één dan ook duidelijk, keihard werken, knokken voor iedere bal en dan maar hopen dat het iets oplevert. Helaas voor Zevenhoven bleek het gekozen strijdplan erg effectief. Keeper Conner van Heertum vergreep zich na dertien minuten spelen aan spits Tijs van der Hoorn van de thuisploeg en scheidsrechter Wijnands kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Aangezien de penalty resoluut werd binnengeschoten mochten de mannen van Danny ter Hoeve al vroeg in de wedstrijd de achtervolging inzetten. Natuurlijk probeerde de ploeg zich te herpakken maar was de vorm ver te zoeken. De bal ging erg moeizaam rond en kansen werden er door de slordige manier van voetballen niet gecreëerd. Uit het niets viel dan ook de gelijkmaker nadat keeper Jeroen Tent een voorzet losliet die voor de voeten viel van de mee opgekomen Sjoerd Zuijdervliet. De lange centrale verdediger pakte het presentje maar al te graag uit en zodoende mochten de ploegen na vijfenveertig minuten spelen de kleedkamers opzoeken met een 1-1 ruststand.

“We zijn gewoon collectief door de ondergrens gezakt”

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Een ieder die dacht dat Zevenhoven zich na rust zou herpakken van een zeer matige slechte eerste helft kwam bedrogen uit. Ook in de tweede helft was de laatste pass steeds fout en werd er teveel balverlies geleden. De huisploeg beet zich natuurlijk steeds meer vast in de wedstrijd. Falco de Lange werd na zo’n twintig minuten spelen alleen op keeper Tent afgestuurd. Aangezien de middenvelder onderweg wel erg veel gehinderd werd door de in de nek hijgende Rick Straathof rekende velen erop met een man meer de wedstrijd te mogen vervolgen. Arbiter Wijnands hield het echter bij geel. In de tachtigste minuut werd het zwakke Zevenhoven uiteindelijk helemaal voor schut gezet met een tweede tegendoelpunt. En teruggelegde kopbal werd door Milan Otgaar simpel binnengetikt: 2-1. Ook in de laatste 10 minuten bleven de bezoekers slecht voetballen en wisten de stand uiteindelijk niet meer om te zetten.

Marco Pellegrom was na afloop kort en duidelijk: “Gewoon een collectief falen, veruit onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Heel frustrerend maar we hebben echt veel te weinig gebracht.”