Zakelijke overwinning voor Aarlanderveen in Woubrugge

Woubrugge | De wedstrijd tussen Woubrugge en Aarlanderveen was een speciale voor de thuisploeg en met name voor elftalleider Harry van der Weijden. Van der Weijden stopt na dit seizoen met zijn functie bij het eerste elftal van Woubrugge.

De wedstrijd was open en met veel respect naar elkaar in deze derby waar Aarlanderveen logischerwijs de iets betere was. Toch ging het met een 0-0 stand rusten.

Na de rust was de eerste kans voor Woubrugge. Vlak daarna volgde een zeer grote kans van Jeroen Lamboo, maar hun keeper redde uitstekend. Aarlanderveen drong aan, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Opmerkelijk was het dat Mike Busse – die tot op dat moment nog geen minuut had gemist – gewisseld moest worden in verband met een verrekking in zijn hamstring. Reservekeeper en A-junior Sven Koelewijn viel verdienstelijk voor hem in als linksbuiten.

‘Een zakelijke maar verdiende overwinning, waarbij we verdedigend wederom uitstekend stonden’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

Vijf minuten later viel ook nog A-junior Mats Westmaas voor Derk Gruppen. Ook Westmaas viel goed in en kopte bijna de 0-1 binnen uit een corner. Een kwartier voor tijd kwam de bevrijdende 0-1 via de pijlsnelle Lekan Adekanye, die uit een zeer moeilijke hoek de 0-1 liet aantekenen. Een minuut voor tijd ging Adekanye er weer vandoor en gaf Aziz El Bouazatti de bal die knap de 0-2 aantekende. Hierna kreeg Adekanye zijn publiekswissel voor wederom een A-junior (Joep van Koert).

Arjen Linstra: ‘Een zakelijke maar verdiende overwinning, waarbij we verdedigend wederom uitstekend stonden. Complimenten aan de groep en wederom de A-junioren, die volgende week overigens ook kampioen kunnen worden net als de veteranen. Het lijkt sportief een fantastisch jaar te worden voor de club Aarlanderveen.’