Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 3

Van de redactie | Het was wederom een treurig weekend gezien de resultaten van ‘onze’ clubs. Alleen NSV’46 en Aarlanderveen wisten te winnen. Deze week gaan we iets meer op save zitten met onze voorspellingen. Er gaan natuurlijk sowieso clubs puntverlies lijden gezien de twee derby’s. Aarlanderveen ontvangt op eigen veld Nieuwkoop en Nicolaas Boys speelt alweer zijn tweede derby. Wederom in eigen huis en ditmaal komt Zevenhoven op bezoek. Beide wedstrijden zijn bestempeld als ‘Jumbo wedstrijd van de week’ en leveren dus dubbele punten op in de poule! Allemaal weer heel veel succes met voorspellen… 

Aarlanderveen – Nieuwkoop
Aarlanderveen begint vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Nieuwkoop na de knappe 1-2 overwinning bij TAVV. Dat ze ook nog bijna een half uur met een man minder speelden maakt de prestatie alleen maar knapper. Nieuwkoop moest het in de eerste twee wedstrijden juist doen met twee nipte nederlagen en in beide wedstrijden wist het ook nog niet te scoren. Het is voor hen dan ook geen fijne gedachte om in speelronde 3 bij Aarlanderveen op bezoek te gaan. De ploeg van Manfred van den Bosch heeft te maken met blessures en daarom heeft de coach noodgewongen een beroep moeten doen op een aantal jonge spelers. Zijn collega Sander van Dijk heeft steeds meer te kiezen en hoopt dan ook de volgende driepunter te kunnen noteren. Ze beginnen in elk geval als favoriet aan de wedstrijd, ook al zijn ze in de wetenschap dat Nieuwkoop defensief weinig weggeeft. We zijn dan ook benieuwd of Nieuwkoop vooral aanvallend een vuist kan maken. In onze ogen trekt de thuisploeg aan het langste eind, ondanks dat ze de geschorste Thom Nouwens missen.
Poule tip: 2-0

Blauw-Zwart – TAVV
TAVV zit voorlopig in de hoek waar de klappen vallen. Niemand had verwacht dat men na twee wedstrijden nog puntloos zou zijn en dan is een uitwedstrijd bij Blauw-Zwart niet op voorhand de wedstrijd waarop men zit te wachten. Blauw-Zwart versloeg Aarlanderveen en speelde afgelopen weekend gelijk (2-2) tegen Lugdunum, een ploeg die ook tot de favorieten behoort. Bij TAVV wordt het zaak om zo snel mogelijk een overwinning te boeken, anders kan het nog wel eens een lang seizoen worden voor de ploeg van Dennis Tijssen. Afgelopen dinsdag speelde TAVV voor de Sportiff LAV Cup tegen ARC Onder-23. In deze wedstrijd hoopten men vertrouwen te tanken, echter ging het met grote cijfers (5-0) onderuit. Het lijkt vooral zaak voor de Ter Aarders om in Wassenaar niet tegen een volgende zeperd aan te lopen. Aan de kwaliteiten in de ploeg ligt het niet, echter komt er meer bij kijken en daar lijkt het op dit moment aan te ontbreken. We denken dat TAVV op dit moment met een puntje tevreden moet zijn.
Poule tip: 1-1

Nicolaas Boys – Zevenhoven
Beide ploegen zijn met een overwinning en een gelijkspel aan de competitie begonnen. Nicolaas Boys won afgelopen zaterdag relatief eenvoudig van Rohda ’76 (0-3) en Zevenhoven kwam met de schrik vrij bij Siveo ’60 (1-1). Normaliter zou Zevenhoven dé favoriet zijn in deze wedstrijd, maar de ploeg van Chris Snatersen is nog op zoek naar de juiste vorm. Wel heeft de Zevenhoven-trainer weer wat meer te kiezen, aangezien Nick Vis en Berry Peters weer terug zijn van vakantie. Nicolaas Boys hoopt mee te kunnen doen om een plaats in de nacompetitie en we zijn dan ook benieuwd of zij ook tegen Zevenhoven in staat zijn om minimaal een punt te pakken. Bij de jonge honden van Mo Bougrine staat deze wedstrijd al sinds de bekendmaking van het speelschema rood omcirkeld in de agenda, maar ook bij met name de Zevenhoven supporters leeft de wedstrijd enorm. Een derby blijft een wedstrijd op zich, maar gezien de vorm van beide ploegen denken we dat het wel eens een spannende middag kan worden en we houden het dan ook op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Rohda ’76 – Sportief
Sportief heeft het moeilijk tot nu toe en dat zal gezien voorgaande seizoenen niemand misschien verbazen. Toch was het moraal dit jaar hoog in Woerdense Verlaat en dachten zij gezien het vertoonde spel in de voorbereiding misschien wel weg te kunnen blijven uit de gevarenzone. De realiteit is geheel anders, de ploeg van Cor Stoof wacht na twee duels nog op het eerste punt. Maar ook tegenstander Rohda ’76 kent geen beste start en moest ook al tweemaal de punten aan de tegenstander laten. Wel wisten zij het SC Woerden lastig te maken iets dat we van Sportief na vorig weekend niet kunnen zeggen. Of dit een voorbode is weten we niet maar feit is dat het deze week moet gebeuren voor Sportief. Zelf winnen betekend immers klimmen en afstand nemen van een – zoals het er nu voorstaat – directe concurrent. Wij hopen anders maar houden het voor nu op een gelijkspelletje…
Poule tip: 2-2

NSV’46 – Alphense Boys
Robert Swart lijkt de boel, na twee wedstrijden waarin men vier punten wist te verzamelen, redelijk op orde te hebben. Een lekkere bijkomstigheid is dat het deze week thuis mag gaan aantreden tegen Alphense Boys. Het zaterdag vlaggenschip van de Alphenaren hangt er maar een beetje bij en dat is te zien aan de resultaten; twee gespeeld, nul punten, nul voor en maar liefst zestien doelpunten tegen… De wens is om volgend jaar met het échte vlaggenschip uit te komen op de zaterdag maar zover is het nog niet en tot die tijd zal Alphense Boys zaterdag 1 een team zijn dat doelpuntenvoer is voor ploegen uit het linkerrijtje. NSV’46 zal deze ontmoeting dan ook gaan omzetten in een overwinning en zich zo bovenaan de ranglijst gaan nestelen. De vraag is alleen met hoeveel doelpunten Swart’s mannen genoegen gaan nemen.
Poule tip: 6-0

Altior – RVC ’33
Tweeënhalf jaar geleden stond deze ontmoeting voor het laatst op het programma en toen leed Altior in Reeuwijk Dorp een 3-0 nederlaag. RVC ’33 is dit seizoen tot op heden niet gewonnen en ook het bekeravontuur was geen succes. Een gelijkspel is tot nu toe het beste resultaat van de bezoekers. Dat dit te maken heeft met de aanstaande overstap van de zondag naar de zaterdag is misschien een te makkelijke gedachte, je wilt immers toch winnen wanneer je de grasmat betreedt. Altior is ook nog erg wisselvallig en Arjan van der Laan lijkt ook nog altijd niet zijn ideale basis elf gevonden te hebben gezien de vele wisselingen in zijn basisformatie. Het zal hoe dan ook een boeiend gevecht worden, zoals dat in het recente verleden ook altijd was. Het thuisvoordeel gaat de doorslag geven vermoedden wij.
Poule tip: 2-1

We hebben dit weekend niet één maar twee “Jumbo wedstrijden van de week”, dat zijn Aarlanderveen – Nieuwkoop en Nicolaas Boys – Zevenhoven. Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op Aarlanderveen – Nieuwkoop met Thom Nouwens en Sam Vijfhuizen, en hier de voorbeschouwing op Nicolaas Boys – Zevenhoven met Peter Burgmeijer en Lars Jansen. Vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto © sv Aarlanderveen

Kom jij ook naar de voetbalclinics in de herfstvakantie?

Voorbeschouwen met Thom Nouwens en Sam Vijfhuizen op Aarlanderveen – Nieuwkoop