Voetbal en dragracing bij De Kale Kenners

Ter Aar | Op vrijdag 1 november vanaf 19.00 uur is er weer een nieuwe uitzending van De Kale Kenners. Voetbal en een zeer bijzondere tak van de motorsport komen in deze uitzending aan bod.

Het eerste uur is zoals altijd besteed aan het voetbal. In dit geval maken de heren een uitstapje naar de zaterdag hoofdklasse en in het bijzonder naar Sportlust’46 uit Woerden. Doelman Menno de Jong en centrumspits Mark van der Weijden zijn uitgenodigd om over hun bevindingen te komen vertellen. De sluitpost van de Woerdenaren heeft zijn komst bevestigd, maar helaas heeft Van der Weijden zich vanwege trieste familieomstandigheden moeten afmelden. Sportlust neemt momenteel een derde plaats in in de tussenstand en dat mag men een knappe prestatie noemen. Afgelopen zaterdag versloeg het ARC met het kleinst mogelijke verschil en loeren er wellicht kansen op meer succes.

In het tweede uur ontvangen de heren de gebroeders Joeri en Martijn de Haas. Zij doen aan dragracing en niet bepaald onverdienstelijk. In zowel 2015 als een jaar later werd de equipe Europees kampioen. Dragracing is in zekere zin vergelijkbaar met korte baan wedstrijden. Het zijn sprintraces met motoren met een eindsnelheid die rond de 350 kilometer per uur ligt. Ooit namen zij een machine over van pionier wijlen Henk Vink en deze machine hebben zij zes jaar in bezit gehad. Altijd op zoek naar de beste machine en beste data is en blijft een uitdaging. Genoeg stof om kennis te maken met deze relatief onbekende sport.

Dit alles is te beluisteren op RTV Hollands Midden, te vinden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal). Uiteraard is alles ook te horen via de website www.rtvhollandsmidden.nl.

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 4B

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A