Teleurgesteld Nicolaas Boys blijft met lege handen achter

Nieuwveen | Na de 4-2 overwinning op SEP begon Nicolaas Boys met dezelfde elf aan de uitwedstrijd tegen WVC en hoopte men het puntenaantal te kunnen verdubbelen. Na negentig minuten was de ontgoocheling echter groot toen men een 1-0 nederlaag moest slikken.

‘Dit was zo onterecht. We hebben zoveel kansen gehad en onbenut gelaten. Maar als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. Daarna hebben zij alleen maar zitten tegenhouden. Ik vind dat we meer van onszelf hebben verloren dan van WVC’, aldus een teleurgestelde Finn Janmaat.

‘Ik vind dat we meer van onszelf hebben verloren dan van WVC’

Finn Janmaat | Aanvaller Nicolaas Boys

Nicolaas Boys begon goed aan de wedstrijd en na amper acht minuten spelen moest de WVC-goalie al voor de eerste maal handelend optreden. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam bij Fitz MacLean terecht, het jonge talent zag zijn kopbal net onder de lat vandaag getikt worden. Niet veel later vond er een botsing in de zestienmeter van Nicolaas Boys plaats. Hierbij kwamen de hoofden van centrumverdediger Rik Verkerk en een WVC-aanvaller hard met elkaar in aanraking. Verkerk moest hierbij het veld verlaten en zijn plaats centraal achterin werd overgenomen door de teruggekeerde Luke van Veen. In het verdere deel van het eerste bedrijf hadden aanvoerder Peter Burgmeijer en Van Veen nog tweede goede mogelijkheden, waarbij vooral de kopbal van laatstgenoemde meer verdiend had maar zijn inzet raakte de lat.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, deze werd nog onbenut gelaten maar even later kwam men alsnog aan de leiding kwam. Waar een ieder bij een dieptebal aan buitenspel dacht, liet scheidsrechter Van Slooten terecht doorspelen. Het beschikbaar gestelde buitenkansje werd fraai met een lob over doelman Michael van Nijnatten benut: 1-0.

Nicolaas Boys moest in de achtervolging, maar opnieuw bleek de doelman een sta-in-de-weg bij onder andere schoten van Ravi Pijper en Finn Janmaat. In de blessuretijd leek de thuisploeg zelfs op 2-0 te komen, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ondanks het eenrichtingsverkeer richting het doel van WVC bleef Nicolaas Boys teleurgesteld met lege handen achter.

Michael van Nijnatten; Jordy van Eijk, Rik Verkerk (16. Luke van Veen), Joël Verlaan, Matthijs Egberts; Joey van den Haak (74. Sjef de Groot), Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Ravi Pijper; Finn Janmaat, Fitz MacLean (74. Jim Janmaat)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)