Reau Waandels wil nieuwe uitdaging op hoger niveau

Aarlanderveen | Nadat Mike Busse, Fahri Margoum en Aziz El Bouazatti eerder al bekendmaakte om Aarlanderveen aan het eind van dit seizoen te verlaten, heeft nu ook Reau Waandels zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. 

De 28-jarige centrale verdediger is momenteel bezig aan zijn tweede jaar bij “de trots van de polder”, hiervoor kwam hij uit voor hoofdklasser Jodan Boys, echter liep dit uit op een debacle door een lichte zenuwverlamming in zijn grote teen. Daarvoor speelde Waandels in Belgie bij VK Weerde, waar hij studeerde en uitkwam in de derde klasse provinciaal, dat is te vergelijken met de tweede klasse in Nederland. Vanuit België volgde Waandels al de verrichtingen van de Alphense clubs, met name Alphense Boys en ARC, mede door zijn verleden in de jeugd van Alphense Boys.

Waandels: ‘Toen ik erachter kwam dat er een aantal jongens bij Aarlanderveen rondliepen waarmee ik een verleden had in de Alphense Boys jeugd, ben ik ook hun verrichtingen gaan volgen. Mike Busse speelde weliswaar twee teams lager, maar in de A-jeugd kwamen wij elkaar vaak tegen doordat hij uiteindelijk bij Ajax in de jeugd ging spelen. Ook Fahri Margoum kende ik al een tijdje, met hem heb ik in een aantal jeugdteams samengespeeld waarbij Henk van Hof onze trainer was.’

‘Mijn doel was ooit om samen met mijn broertje Fanny bij minimaal een hoofdklasser in een eerste elftal te gaan spelen’

Reau Waandels gaat voor een nieuwe uitdaging op een hoger niveau

‘In de jeugd van Alphense Boys behaalden we onder Henk overigens buitengewone prestaties. Het eerste jaar in de A werden we ongeslagen kampioen in de tweede divisie, een jaar later eindigde we in een loodzware eerste divisie met clubs als Ajax, Vitesse en PEC Zwolle op een zesde plaats. Deze zesde plaats was noodzakelijk om ons te handhaven en dat lukte ons als enige amateurclub tussen alle BVO’s. Het vertrouwen in Henk speelde dan ook een grote rol in mijn keuze om voor Aarlanderveen te gaan voetballen.’

De afgelopen periode is er veel gebeurd bij Aarlanderveen. Is dit voor Waandels dan ook de reden om verderop te gaan kijken? ‘Ik heb mij sowieso weten te distantiëren van de perikelen binnen de club en aangegeven alleen met voetbalzaken bezig te willen zijn. De manier waarop het is gegaan en de bijbehorende redenen zijn op z’n minst discutabel te noemen en is in mijn ogen eenzijdige beleidsvoering waar ik niet achter sta. Maar buiten deze beslissing vind ik het nu gewoon tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil het maximale uit mezelf halen en weer op een hoger niveau proberen te voetballen. Mijn doel was ooit om nog een keer samen met mijn broertje (Fanny Waandels, red.) minimaal bij een hoofdklasser in het eerste elftal te gaan spelen. Hij heeft bij Jodan Boys al een aantal hoogtepunten meegemaakt, zoals bekerwedstrijden tegen Vitesse en Go Ahead Eagles. Dat wil ik ook, ik wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen en belangrijk zijn. Tot nu toe heb ik eigenlijk maar één topwedstrijd meegemaakt en dat was met Alphense Boys zondag 1 tegen Montfoort in 2011 (0-1). Hopelijk kan ik volgend seizoen weer de stap maken naar dit niveau en wellicht met Fanny aan mijn zijde’.

Archieffoto Ronald Snellink

0172SPORT, Nicolaas Boys

Voorbeschouwing zondagvoetbal 2C en 3A

Busse maakt overstap van Aarlanderveen naar ARC