Nieuwkoop start thuis tegen Alphia, eerste derby in speelronde 4

Nieuwkoop | Inmiddels is de voorbereiding bij ‘onze’ clubs in volle gang en volgende week staan alweer de eerste bekerwedstrijden op het programma. Weer drie weken later gaan ook de competities van start. Inmiddels zijn alle speelschema’s hiervan bekend, dus pak de agenda en de rode stift er maar bij om de vele derby’s te noteren.

We beginnen echter met het het programma van de eerste speelronde. Op zaterdag 19 september begint Nieuwkoop met een thuiswedstrijd tegen Alphia. Eerder dit jaar, op 15 februari jl., verloor Nieuwkoop met grote cijfers (3-7) van de Alphenaren. Bij rust keek het zelfs al tegen een 1-7 achterstand aan. De ploeg van nieuwbakken coach Manfred van den Bosch heeft dus wat goed te maken en kan dat dus direct doen tijdens de seizoensouverture. In dezelfde competitie (3A) neemt Aarlanderveen het op tegen Be Fair en titelfavoriet TAVV start thuis tegen FC Oegstgeest, de laagvlieger van afgelopen seizoen.

In 4B begint NSV’46 met een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Kamerik. Sportief begint thuis tegen het Rohda ’76 van Arjen Linstra. Voor Zevenhoven staat er direct een topper op het programma, aangezien Zwammerdam – de nummer vijf van afgelopen seizoen – op bezoek komt aan de Stationsweg.

De zondagclubs starten beiden een dag later (20 september). In 2C gaat Altior op bezoek bij HMSH in Den Haag. Nicolaas Boys begint in 3A met een thuiswedstrijd tegen SEP uit Delft.

Overzicht speelronde 1 (19 en 20 september)
Aarlanderveen – Be Fair
Nieuwkoop – Alphia
TAVV – FC Oegstgeest
Kamerik – NSV’46
Sportief – Rohda ’76
Zevenhoven – Zwammerdam
HMSH – Altior
Nicolaas Boys – SEP

De derby’s
Ook dit seizoen staan er maar liefst twaalf derby’s op het programma. Tijdens de vierde speelronde – op zaterdag 10 oktober – staat Zevenhoven – Sportief op het programma. Een week later is de kraker tussen TAVV en Aarlanderveen, en weer een week later staan er zelfs twee derby’s op het programma: NSV’46 – Sportief en Nieuwkoop – TAVV. Hieronder zie je een overzicht van alle derby’s, voor menig voetballiefhebber alvast de mogelijkheid om ze in de agenda te zetten.

10 oktober: Zevenhoven – Sportief
17 oktober: TAVV – Aarlanderveen
24 oktober: NSV’46 – Sportief
24 oktober: Nieuwkoop – TAVV
28 november: Zevenhoven – NSV’46
12 december: Aarlanderveen – Nieuwkoop
23 januari: TAVV – Nieuwkoop
30 januari: Sportief – Zevenhoven
13 maart: Sportief – NSV’46
13 maart: Nieuwkoop – Aarlanderveen
27 maart: NSV’46 – Zevenhoven
17 april: Aarlanderveen – TAVV

Hopelijk gooit een tweede coronagolf geen roet in het eten en kan het seizoen op een ‘normale’ manier plaatsvinden. 

Open Dulen ‘gewoon’ van start gegaan en kent record aantal deelnemers

Zevenhoven mag 90 minuten prijsschieten tegen campingelftal ASW