Gehavend Sportief lijdt gevoelige nederlaag tegen Kamerik

Woerdense Verlaat | Uitgerekend op de dag dat de veilige tiende plaats voor het grijpen lag, gaf Sportief letterlijk en figuurlijk niet thuis. Meer dan een handvol spelers was op een midweekse wintersport en dit bleek voor de ploeg van Cor Stoof te veel van het goede. Tegen Kamerik, dat hiervoor slechts eenmaal wist te winnen ging de gehavende ploeg hard onderuit, 1-4.

De overwinning op Nicolaas Boys van afgelopen zaterdag blijft mooi, maar dat men dit geen gevolg wist te geven is doodzonde. Het is te hopen dat Sportief aan het einde van het seizoen niet precies drie punten te kort komt voor handhaving, want dan slaan de vakantiegangers zichzelf op zeker voor de kop.

Twee minuten was de wedstrijd oud toen Sportief al tegen een achterstand aankeek. Een afstandsschot bleek doelman Nick Stark te machtig. Voetballen bleek vanwege de conditie van het trainingsveld – waarop gespeeld moest worden vanwege het ontbreken van lichtmasten op het hoofdveld – ook nog eens zeer lastig en toen binnen het half uur de marge werd verdubbeld leek de wedstrijd dan ook al gespeeld.
De buit voor Kamerik was definitief binnen toen de blauw-witten na rust de 0-3 maakte. Youri Querreveld vijzelde tien minuten voor tijd zijn competitietotaal als invaller nog op naar drie doelpunten, maar dit kwam veel te laat en daarbij was Sportief niet bij machte om Kamerik écht pijn te doen. Het slotakkoord was voor de bezoekers, dat de eindstand op 1-4 bepaalde.

Komende zaterdag speelt Sportief tegen Alphense Boys, de ploeg die stijf onderaan staat met drie punten behaald uit drie remises… Het is er Sportief alles aan gelegen zich te revancheren voor dit kostbare verlies en zaterdag wél drie punten bij te schrijven. Stoof kan in ieder geval weer beschikken over zijn vakantiegangers, waaronder aanvoerder Tosca Wens en topscorer Stijn Molenaar.

Archieffoto: Ronald Snellink

Voorbeschouwen: Kan Sportief mooie reeks tegen Kamerik voortzetten ondanks wintersport?