De oefencampagne is begonnen!

Nieuwkoop | Onze clubs zijn weer volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat – mits de coronagolf geen roet in het eten gooit – traditioneel op zaterdag 29 augustus weer zal starten met bekerwedstrijden. In de komende weken zal er eerst volop geoefend worden, hierbij een overzicht van de oefenwedstrijden.

Aarlanderveen en Zevenhoven trapte als eerste clubs af want beide stonden afgelopen weekend al voor het eerst op een snikhete grasmat. De groen-witte formatie van Gerard van der Klok was uitgenodigd door Zwammerdam en ging daar verrassend met 4-2 onderuit. Voor het vrijwel nieuwe team is er dus nog genoeg werk aan de winkel. Zevenhoven kende minder mutaties maar zag met Jesper Rijneker en Maurits Splinter de selectie knap versterkt worden. Zij speelden afgelopen weekend tegen Meerburg een verdienstelijke pot waarin een vroege 0-2 achterstand werd omgebogen in een 5-2 overwinning.

Altior kwam afgelopen weekend ook al in actie. De zondagclub, dat komend seizoen onder leiding staat van Arjan van der Laan, ontving competitiegenoot RKDES. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waren het de bezoekers die met 1-2 wisten te zegevieren.

Wedstrijden komende week
Aanstaande donderdag om 19.30 uur ontvangt Altior buurman TAVV, een wedstrijd die traditiegetrouw ieder jaar de donderdag van de Langeraarse kermis op het programma staat. Dit jaar geen botsauto’s, grijpmachines of een feesttent uiteraard, maar gevoetbald wordt er wel. Voor TAVV wordt dit overigens de eerste oefenwedstrijd van de campagne. De dinsdag daarop ontvangen zij thuis om 20.00 uur het tweede elftal van Quick Boys.

NSV’46 en Nieuwkoop spelen beide komende weekeinde voor de eerste keer en doen dit in Noorden tegen elkaar. De aftrap van de burenruzie – sinds enkele jaren bekend als ‘El Plasico’ – zal om 12.00 uur zijn. Zoael  NSV’46-trainer Robert Swart als Nieuwkoop-trainer Manfred van den Bosch staan voor het eerst langs de lijn voor hun nieuwe club. Beide heren werkte in het verleden samen bij Hazerswoudse Boys en kennen elkaar dus door en door.
Dinsdag 25 augustus staan voor beide elftallen de volgende wedstrijden alweer op het programma. De Noordenaren gaan op bezoek bij Hazerswoudse Boys en de Nieuwkopers reizen af naar Gouda voor een wedstrijd tegen Donk.

Zevenhoven oefent zaterdag wederom op het eigen complex en ditmaal zal ASW de tegenstander zijn. In Zevenhoven wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Sportief en Nicolaas Boys hebben beide nog geen wedstrijd afgewerkt maar doen dit zaterdag tegen elkaar. De zondagsclub zal op zaterdag Sportief ontvangen de aftrap is om 14.30 uur. Vanavond werkt de ploeg van Cor Stoof zijn eerste oefenpotje af tegen De Bilt 2, het team van oud-sportief coach John de Vries.

Alle wedstrijden zijn te bezoeken maar er zullen wel aangepaste maatregelen gelden in verband met corona. Zo mogen de clubs maar een beperkt aantal mensen in de kantine ontvangen en ook op het terras gelden restricties. Langs de lijn en op de rest van het sportcomplex geldt uiteraard ook de anderhalve meterregel. Houd u aan de regels wanneer je een wedstrijd bezoekt, zo voorkom je verspreiding van het virus en boetes voor de clubs.

Foto: Fragment van NSV’46- Nieuwkoop © Archief Kees Verhaar

Zaalvoetbal De Vlijt zoekt nog teams: geef je nu op!

Open Dulen ‘gewoon’ van start gegaan en kent record aantal deelnemers