0172SPORT, Altior-DOSR

Altior krijgt deksel op de neus tegen matig DOSR

Langeraar | Altior heeft de thuiswedstrijd tegen DOSR niet weten om te zetten in een driepunter om zo weer de aansluiting te vinden richting de middenmoot. De kansen waren er zeker, maar in de slotfase ging het mis.

De eerste twintig minuten hadden beide keepers niks tot nauwelijks iets te doen. Het duel speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn waar beide ploegen veel balverlies leden. Arbiter Pille moest deze middag kunnen vertrouwen op zijn fluitje want het oorverdovende hulpmiddel maakte overuren. Het spel lag door (veelal kleine) overtredingen veel stil, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. De leidsman viel niet veel te verwijten, in de bijna alle gevallen had hij het bij het juiste eind.
Na zevenentwintig minuten veerde het publiek voor het eerst op van de oranje en zwarte kuipstoeltjes toen Tim Heikoop uit de kluts met een volley DOSR-doelman Mike van der Poel onder vuur nam. Laatstgenoemde bracht redding met zijn voeten. Tien minuten later was Heikoop alsnog de gevierde man toen hij op aangeven van Daan Oostdam de 1-0 tegen de touwen kopte. Altior kwam steeds beter in de wedstrijd en wist middels de cross pass steeds de vrije mensen te bereiken om zo gevaarlijk te worden. De bezoekers zette hier zeer weinig tegenover en wisten het de laatste linie van de Langeraarders – die vanwege veel personele tekorten wederom anders in elkaar stak dan afgelopen weken – nauwelijks lastig te maken.
Kort voor rust veraste Ed van der Weijden bijna Van der Poel door een vrije trap van een meter of vijfentwintig laag over de vochtige kustgrasmat te trappen. De pegel ging rakelings langs het aluminium.

De tweede helft was leuker voor de neutrale toeschouwer. Altior was in de beginfase de betere ploeg en ging op zoek naar de tweede treffer. Wederom was het Heikoop die van zich deed spreken maar zijn subtiele inzet na een voorzet vanaf de linkerkant belandde op de lat. De tweede goal bleef uit en Altior deed wat het juist niet moest doen: proberen de nipte voorsprong te verdedigen door achteruit te gaan lopen. Uiteraard gingen de “Veners” meer drukken maar Altior maakte het veld onnodig groot in deze fase. Eigenlijk waren de bezoekers alleen maar gevaarlijk uit standaardsituaties maar Altior moest meer en meer corners en vrije trappen toestaan. Er ontstond meermaals een hachelijk moment voor de neus van Jeroen Sassen, maar de gelijkmaker bleef uit. Aan de andere kant had invaller Rick Keijzer het duel met nog precies een kwartier op de klok móéten beslissen. De kleine aanvaller snelde om Van der Poel heen maar besloot in plaats van binnen te schuiven met links terug te draaien naar zijn favoriete rechter wat te lang duurde. Vanuit de tegenstoot sloeg DOSR bijna direct toe maar twee aanvallers liepen elkaar in de weg op een voorzet vanaf de rechterkant. Twee minuten later was het alsnog raak. Linkerspits Damian Hoogenboom mocht na een overduidelijke overtreding op Stan Janssen doorgaan en zijn voorzet werd via de kluts door Job Hoogervorst achter Sassen gewerkt.

‘Zij profiteerden van de door ons gemaakte fouten en creëerden zelf eigenlijk geen enkele kans’

Thijs Noordzij | Aanvoerder Altior

DOSR rook bloed en draaide de duimschroeven nogmaals aan maar ook de thuisploeg wilde zich niet neerleggen bij een puntendeling waardoor de slotfase alle kanten op kon gaan. Het dubbeltje leek de kant van Altior op te vallen toen het drie minuten voor tijd op voorsprong kwam. Een vrije trap van achteruit viel over de verdediging waar de diepgaande invaller Reber Taha de laatste linie te vlug af was. Op werkelijk grandioze wijze verlengde Taha het leer met het hoofd en zag zijn inzet in de uiterste hoek in het doel vallen, 2-1.
Maar helaas moest er alsnog genoegen worden genomen met een puntendeling. Een mislukte lange bal werd door Sven van Vliet verkeerd verwerkt waarna de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten rolde van middenvelder Nino Wesselman die doeltreffend uithaalde en daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde.

Aanvoerder Thijs Noordsij had er na afloop flink de balen in. ‘Misschien was het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd maar dit voelt voor ons gewoon als een verlies natuurlijk. Als je alle kansen van ons telt dan moeten we hier gewoon winnen. Zij profiteerden van de door ons gemaakte fouten en creëerden zelf eigenlijk geen enkele kans.’

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Sam van der Meer, Jimmy Egberts, Sven van Vliet; Daan Versluis, Ed van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Tom van der Weijden, Daan Oostdam (57. Rick Keijzer), Tim Heikoop (78. Reber Taha)